apuntant a la lluna...

Apunta a la lluna i, si falles, almenys seràs entre les estrelles

El núvol de cendra no ha estat dolent per tothom. Ryanair, després de patir les conseqüències va llençar una de les seves ofertes irresistibles i no ens varem poder estar de comprar dos bitllets per Riga, capital de Letònia!


Riga és la ciutat que té més densitat d’encant per superfície de totes les que hem visitat. I és que tot allò interessant es pot veure en una tarda... això sí, ja que teníem un dia sencer, ho varem fer durar.


Un dels avantatges que té Riga és que l’aeroport està a menys de mitja hora del centre de la ciutat i es pot arribar amb l’autobús per poc més de un euro. Allà fan servir els Lats, que és més forta que l’euro i que els Pounds (1 Lat = 1.43 €).


La ciutat vella de Riga és preciosa, amb tot d’edificis dels segles XVII i XVIII restaurats. Això sí, quan t’allunyes una mica del centre, és igual que Rússia, tot bastant decadent. De totes formés, és genial caminar pels seus carrerons de llambordes mentre t’oblides del mapa i et deixes portar pels sentiments. T’asseus a la plaça central a prendre un gelat mentre et toquen jazz en directe. Passeges pels seus parcs verds mentre gaudeixes dels cants dels ocells del inici de primavera i observes com la vida torna a créixer. (Penseu que a Suècia les flors tot just comencen a sortir).


La cuina letona és defineix amb una paraula. Greixosa. Nosaltres acostumem a entrar als restaurants tradicionals i mirar la carta amb el cambrer, fent sempre la mateixa pregunta: que és el més típic que teniu? Doncs bé, dels quatre plats que varem demanar, tres estaven plens d’energia, suposo que té la raó de ser en el clima fred. Llegums amb bacon i salsitxes, costelles de porc plenes de greix i llom de port “mechado” també amb greix. És normal que no demanéssim postres... I quines racions...espectaculars. El restaurant es diu Staburags (Carrer Câka 55, 15 min caminant des del centre).


En fi, Riga és una ciutat excel·lent per una escapadeta romàntica de curta durada i perdre’s pels seus carrers mentre gaudeixes dels seus encants.


Per cert, una curiositat: Riga i Estocolm pertanyen a franges horàries diferents i entre elles hi ha menys d’una hora de vol. Així que quan vas de Riga a Estocolm surts de Riga a les 14:00 i arribes a Estocolm a les 13:45, petites coses de la vida.





0 comentarios:

Publicar un comentario