apuntant a la lluna...

Apunta a la lluna i, si falles, almenys seràs entre les estrelles

Avui, sortint de la uni, sobre les 4 de la tarda, havia d’anar a fer la compra al LiDL. Però clar, quan un no té cotxe ni papes que l’acompanyin a comprar, ha d’anar amb transport públic. I el metro d’Estocolm no està gaire ben optimitzat que diguéssim: només hi ha tres línies diferents però cada una d’elles té mil i un desdoblaments, a part que és completament radial, havent de passar sempre per T-Centralen per anar on sigui.

Així que després d’agafar dos metros diferents i 20 minuts de trajecte he arribat al LIDL, he fet la compra i he tornat amb metro fins a T-Centralen, on havia d’agafar l’altre metro cap a Universitetet. Però oh, sorpresa, la meva primera vivència d’una avaria al metro d’Estocolm! Si senyors, nosaltres només creiem que les avaries passaven a Espanya però no, als països desenvolupats també hi ha errades i tenen avaries. A més, no són massa considerats amb els estrangers, ja que tots els cartells informatius i tots els missatges eren en suec, així que ni idea del que estava passant. Així que ja em veieu, amb la motxilla i dues bosses del LiDL carregades fins a dalt preguntant amb el meu anglès patètic què havia de fer... Com que no tenia cap altra alternativa per arribar fins a Lappis, m’he hagut d’esperar fins que l’avaria s’arreglés, predicant que els magnífics mecànics i enginyers dels països desenvolupats solucionessin de forma ràpida el problema... i així ho han fet... al cap de una hora i mitja han tornat a passar metros per les vies! Felicitats!!!

El que més m’ha agradat és que, tot i que l’empresa que explota el servei de transport públic (SL) no ha ofert serveis alternatius, la gent no semblava emprenyada. Simplement comentava quin bus podria agafar per arribar a casa o intentava fer grupets per muntar-se en un taxi. Realment són gent desenvolupada...

Així que, a partir d’ara, no ens queixem tant ni de TMB ni de Renfe quan tinguin problemes, perquè de errades hi ha a totes les cases, fins i tot a les dels Suecs!

0 comentarios:

Publicar un comentario